Acasă Stiri COMUNICATE Progresul București, plângere penală la DNA cu privire la ilegalitățile recente comise...

Progresul București, plângere penală la DNA cu privire la ilegalitățile recente comise de FRF

3606
0

FC Progresul București a fost nevoită să sesizeze Direcția Națională Anticorupție cu o plângere care vizează cele mai recente ilegalități comise de FRF și Răzvan Burleanu.

Adunarea Generală a FRF nu a aprobat bilanțul contabil pe 2019 depus la ANAF de Răzvan Burleanu

Faptele vizate prin această acțiune pot fi grupate în patru direcții principale:

  1. APROBAREA BILANȚULUI PE ANUL 2019 ÎN ADUNAREA GENERALĂ A FRF DIN DATA DE 02.02.2019 PRIVIND CHELTUIREA A PESTE 20 MILIOANE  EURO, BILANȚ  DEJA DEPUS LA MINISTERUL FINANTELOR-ANAF, CU LUNI ÎN URMĂ FĂRĂ HOTĂRÂREA ADUNĂRII GENERALE
  2. PROMISIUNEA-ANGAJAMENT A NUMITUILUI BURLEANU RAZVAN DE PLATA A 5000 EURO CĂTRE FIECARE MEMBRU AFILIAT COMPLICE, CO-INTERESAT ASTFEL SĂ VOTEZE BILANȚUL ȘI DESCĂRCAREA DE GESTIUNE
  3. CINE SUNT BENEFICIARII REALI AI BUGETULUI FEDERAȚIEI? DIZOLVAREA JURIDICA A MEMBRULUI AFILIAT  AS FC  PROGRESUL BUCUREȘTI PENTRU O DATORIE CĂTRE FRF DE 7000lei, LA DATA DE 04.06.2020 ÎN PLINĂ PANDEMIE DOVEDEȘTE DINCOLO DE ORICE DUBIU CĂ BENEFICIARII REALI  NU SUNT MEMBRII AFILIAȚI
  4. CINE CHELTUIE ȘI UNDE SE DUC BANII  FRF? VENITURI ÎN AVANS DE 60 MILIOANE lei (peste 12 MILOANE EURO) din raportarea ANAF pe 2019, probabil banii de la UEFA pentru Campionatul European cheltuiți de către cine și pentru ce?

În plângerea înregistrată la DNA, în această săptămână, am detaliat descrierea faptelor după cum urmează:

  1.  DEPUNEREA BILANȚULUI CONTABIL PE ANUL 2019 AL FRF CU ÎNCĂLCAREA PREVEDERILOR LEGALE PRIN FALS ÎN DECLARAȚII, FĂRĂ APROBAREA ACESTUIA DE CĂTRE ADUNAREA GENERALĂ                                  

Bilantul contabil pe anul 2019 al FRF in cuantum de peste 20 milioane de euro a fost depus si acceptat de catre ANAF fara respectarea prevederilor legale in conditiile in care este obligatorie hotararea de aprobare a bilantului contabil de catre organul de conducere ADUNAREA GENERALA.

La data de 02 octombrie 2020 are loc Adunarea Generala a FRF, iar pe ordinea de zi figureaza chiar aprobarea acestui bilant contabil pentru o eventuala aparenta sau mai precis spoiala de legalitate. Acest fapt se poate verifica pe site-ul frf.ro. In cursul anului 2020 nu a avut loc nici o alta Adunare Generala.

DIN REGISTRUL SPECIAL sectiunea Federatii AL TRIBUNALULUI BUCURESTI, depus de subscrisa la prezenta plangere in dovedirea faptului ca cei care vor fi prezenti la Adunarea Generala din 02.10.2020 nu reprezinta in nici un fel membrii trecuti in Registrul Special si pe cale de consecinta nu pot constitui conform legii ADUNAREA GENERALA FRF.

 Mai mult, in Registrul Special apar 84 de membrii entitati sportive iar la aceasta adunare asa zis generala vor participa peste 250 de asa zis membri.

Se ridica suspiciunea rezonabila ca acest bilant a fost depus si semnat de catre Burleanu Razvan Marian fara aprobarea organului de conducere ADUNAREA GENERALA FRF si cu siguranta fara aprobarea organului de administrare Consiliu Director (comitet executiv FRF) in conditiile in care in extrasul din Registrul Special  la rubrica 10 organul de administrare nu are precizata nici o componenta  !!!!

2.IN CONDITIILE IN CARE FIFA SI UEFA A DIRECTIONAT CATRE FEDERATIILE NATIONALE SUME IMPORTANTE DE BANI IN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS FRF PRIN NUMITUL BURLEANU RAZVAN PROMITE VIRAREA CATRE CLUBURI A SUMEI DE 5000 EURO !!!!!

Ne punem întrebarea, cum poate sustine acest personaj vremelnic aflat in fruntea FRF ca prin eforturile lui si ale echipei FRF de zgomote si lumini mincinoase au atras sponsorizari si numeroase fonduri pentru membrii afiliati ????

Cum si mai ales pe ce ati cheltuit 12 milioane de euro primiti anul trecut de la UEFA ca doar nu ati organizat nici un joc pentru Campionatul European ?

Nici chiar pentru festivitatea de tragere la sorti a CE din toamna trecuta nu aveati cum sa cheltuiti mai mult de cateva zeci de mii de euro in conditiile in care organizatorul acestui eveniment a fost UEFA,normal de altfel, si Primaria Capitalei.

Cu sumele importante virate de FIFA si UEFA anul acesta ce ati facut ?

3.BENEFICIARUL REAL AL FEDERATIEI ROMANE DE FOTBAL

FRF, ca si federatie sportiva nationala, se organizeaza si functioneaza pe baza legii speciale 69/2000 a Tineretului si Sportului si conform art.95 se completeaza cu prevederile din OG 26/2000 privind asociatii, fundatii si federatii.

     Directiva Uniunii Europene nr 2015/849 din 20.05.2019 si a Directivei Uniunii Europene nr. 2016/2258 din 06.12.2016, aprobate de Parlamentul European si Consiliul European, care trebuiau transpuse in lege de Parlamentul Romaniei pana cel tarziu la data de 26.06.2017 respectiv 31.12.2017, si care au fost totusi transpuse prin Legea nr. 129/2019 si care a intrat in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial cu nr. 589 din 18.07.2019  prevede in mod clar in scopul combaterii spalarii banilor precum si combaterea terorismului 

PRECIZAREA IN MOD CLAR A BENEFICIARULUI REAL AL ORICAREI ASOCIATII, FUNDATII SAU FEDERATII : BENEFICIARII REALI NU POT FII DECAT MEMBRII ADUNARII GENERALE SAU MEMBRII CONSILULUI DIRECTOR.

Registrul public din care se pot identifica membrii Adunarii Generale, precum si membrii Consilului Director este in ceea ce priveste Federatia Romana de Fotbal  REGISTRUL SPECIAL AL TRIBUNALULUI BUCURESTI. Depunem anexat extrasul eliberat la data de 30.07.2020.             

Se observa ca in acest document apare doar ca si presedinte FRF Burleanu Razvan Marian. In ceea ce priveste membrii Adunarii Generale, potentiali beneficiari reali,   in Registrul Special figureaza o lista cu membrii din anul 2001 iar ulterior acestei date aceasta componenta nu a mai fost modificata. Din cei 84 de membri structuri sportive se mai regasesc in prezent doar 2 : Gaz Metan Medias si Unirea Dej.  Aceasta situatie improprie pentru existenta unei asociatii/federatii face obiectul dosarului 11431/3/2019, aflat in apel cu obiect dizolvare persoana juridica FRF initiat de AS FC Progresul Bucuresti.

Membrii Consilului Director (comitet executiv FRF) sunt cei care asuma toate deciziile federatiei si stabilesc in mod discretionar cheltuirea bugetului FRF in cuantum de peste 20 milioane euro anual incepand cu anul 2014.     

Sub nici o forma nu poate invoca FRF ca beneficiarul real ar fi membrii Adunarii Generale compusă din entitati juridice, cluburi sau asociatii sportive, in conditiile in care AS FC Progresul Bucuresti, chiar daca a fost recunoscut de catre instanta Curtii de Apel Bucuresti in dosarul 21394/3/2018 ca fiind membru FRF , a fost dizolvat pe cale judecatoreasca de catre FRF pentru refuzul de a achita onorariul avocatilor de la SCA Tuca, Zbarcea si Asociatii in cuantum de 7000 de lei.

AS FC Progresul Bucuresti a participat in ultimii 3 ani in competiile FRF la nivel de liga a 3-a senioare si liga de junioare U 15 . Fotbalul feminin beneficiaza de subventii generoase din partea FIFA si UEFA dar acestea nu ajung la echipele participante.

Pentru aceste deturnari de fonduri europene in cazul UEFA si fonduri de solidaritate si sustinere a activitatii fotbalistice feminine in cazul FIFA, va aducem la cunostinta ca vom sesiza forurile in cauza FIFA si UEFA , precum si organismele europene in conditiile in care modul de cheltuire a fondurilor si implicit benficiarul real al acestor fonduri mari din bugetul FRF au o destinatie pe care noi ca si membru FRF nu o cunoastem creand premisele unor suspiciuni intemeiate de deturnare de fonduri in alte directii fara nici o legatura cu activitatile fotbalistice.

P.S.  AS FC PROGRESUL BUCURESTI  INAINTE DE PRONUNTAREA DIZOLVARII SALE, CU ÎNCĂLCAREA GROSOLANĂ A TUTUROR DREPTURILOR PROCESUALE, A CESIONAT ÎNTREAGA ACTIVITATE SPORTIVĂ, ÎN BAZA LEGII CIVILE, PRECUM SI DREPTURILE DE PROPRIETATE ASUPRA MARCII SI SIGLEI INREGISTRATE LA OFICIUL DE STAT PENTRU INVENTII SI MARCI CATRE AFC PROGRESUL BUCURESTI “fotbal profesionist si amator”.  

Aceasta din urmă a formulat cerere de afiliere catre FRF la data de 24.07.2020, dar printr-o rea credinta evidenta asa zisa conducere a FRF a amanat decizia pentru data de 08.10.2020, ulterior Adunarii Generale din 02.10.2020, impiedicand in mod abuziv participarea presedintelui Tudor Iacov la aceasta adunare.

                                  AFC Progresul Bucuresti „fotbal profesionist si amator”

                                                   Presedinte Tudor Iacov