Acasă Stiri Clarificari necesare!

Clarificari necesare!

6837
0

CLARIFICARI   NECESARE

        Plecand de la mesajul afisat de galeria PROGRESULUI BUCURESTI 

13166099_381267968663746_7404266167511136047_n

 

         Au trecut 7 ani de cand am fost evacuati din Cotroceni. Trebuie sa recunoastem cu totii ca ultimul sezon, 2015-2016,  a fost cel mai bun prin castigarea titlului de campioana a Bucurestiului.   Toti ne-am dorit sa castigam barajul, de la cei mici din grupa 2009 pana la cei mai vechi progresisti,  unii dintre ei avand in 10 mai 1944, data infintarii Progresului, varsta celor din grupa 2009.  Ce frumos arc peste timp. In ziua returului barajului pentru promovarea in liga a 3-a, in aceea dupa-amiaza torida de iunie,  am vazut cu totii cati oameni au venit sa sustina Progresul,peste 1000 dupa rapoartele Jandarmeriei. Meciuri de liga 1, cele care incep la ora 18, pe aceeasi caldura cu greu aduna 200-300 de suporteri.

      AM INCEPUT UN NOU SEZON, sezonul 8, dupa plecarea din Cotroceni. A fost sa fie cu o victorie.   Pentru corecta informare a tuturor suporterilor progesisti AS FC PROGRESUL BUCURESTI ARE CEA MAI LUNGA ACTIVITATE NEINTRERUPTA, sub denumirea PROGRESUL BUCURESTI, dintre toate entitatile juridice care contin cuvantul „PROGRESUL” in denumire. Din sezonul 2015-2016 s-au inscris in LIGA 5 doua astfel de entitati dupa cum urmeaza :

C.S.   Progresul 2005 Bucuresti – Prima participare intr-o competitie oficiala este in  sezonul 2015-2016. Castiga liga a 5-a si promoveaza in liga a4-a. Absolut corect din punct de vedere sportiv.

      A.F,C. PROGRESUL 1944 SPARTAC –  infiintata la data de 23.01.2014 http://portal.just.ro/236/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=23600000000110979&id_inst=236        Informatie publica conform portalului instantelor de judecata din Romania. Aceasta asociatie a fost infiintata in  GIURGIU, judetul GIURGIU.  Ulterior, la 17.06. 2015 se muta in Bucuresti http://portal.just.ro/236/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=23600000000144030&id_inst=236        Dupa cum se poate observa cu usurinta aceasta entitate  NU  cuprinde in denumirea ei BUCURESTI. De ce apare anul 1944 asociat cu SPARTAC  si  cu  PROGRESUL probabil doar asociatii acestei entitati stiu. Acestia sunt membrii unei familii : ERIMIA ANDREI-RAZVAN – presedinte, impreuna cu tatal si sora lui. Intrebari legitime pe care le poate pune orice suporter : De ce Giurgiu ?…..De ce Spartac ?…De ce Progresul ?….De ce  1944 ?….  Normal ca suporterii progresisti din ultimii ani stiu ca presedintele Erimia Andrei-Razvan a fost antrenor la juniorii AS FC PROGRESUL BUCURESTI.         

       Si pentru ca am plecat de la mesajul afisat de suporterii Progresului Bucuresti sa-i dam acestui domn o dovada de caracter:  Dupa evacuarea din Cotroceni din primavara lui 2009, unul dintre antrenori a decis sa nu mai continue alaturi de noi. A plecat si a decis sa-si infiinteze un club propriu pe nume PRO-PROGRESUL „ILIE RONTEA”. S-a identificat cu el insusi. Asa este normal,demn si cu asumarea barbateasca a propriei valori. Va spune ceva, d-le pres. AFC Progresul 1944 Spartac ??.. 

        1.Prima participare in competitii oficiale AFC PROGRESUL 1944 SPARTAC are loc in sezonul competional 2015-2016 la grupe de copii si juniori si liga a 5-a in organizarea Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti, celebrul AMFB.

        2. In sezonul competional anterior 2014-2015 aceasta entitate avea dreptul, conform legii, sa participe la competitii doar in judetul Giurgiu.Nu a fost niciodata afiliata la AJF GIURGIU. Pe cale de consecinta NU AVEA DREPT DE PARTICIPARE IN NICI O COMPETITIE SPORTIVA.

        3. Prin intelegeri dubioase si ne-legale cu conducerea AMFB, cu incalcarea tuturor prevederilor legale si regulamentare, AFC Progresul 1944 Spartac transfera prin fals si uz de fals grupele de copii si junori ale AS FC PROGRESUL BUCURESTI cu complicitatea totala a conducerii AMFB. In sezonul 2014-2015 la programarea jocurilor si in clasamente nu apare numele AFC Progresul 1944 Spartac ci doar AS FC PROGRESUL BUCURESTI, pentru a pastra confuzia in randul parintiilor si a suporterilor

       4.In sezonul 2014-2015 AS FC PROGRESUL BUCURESTI a participat in campionatul de juniori republicani A si B in organizarea FEDERATIEI ROMANE DE FOTBAL. Clubul nostru a inscris echipele de juniori republicani si in sezonul urmator 2015-2016, dar aceste grupe erau deja transferate pe AFC PROGRESUL 1944 SPARTAC. Se pune cea mai simpla intrebare: TE INTERESEAZA CRESTEREA SI PROMOVAREA JUNIORILOR DAR REFUZI COMPETITIA LA CEL MAI INALT NIVEL PENTRU ACESTIA SI ASTA DOAR PENTRU INTERESELE TALE MARUNTE DE A-TI FACE SI LEGITIMA UN CLUB DE FOTBAL AL FAMILIEI TALE….????….

       5.Sunt foarte multe aspecte ale acestor ne-legalitati continue prezentate mai sus motiv pentru care vom reveni cu precizari punctuale la fiecare aspect in parte.

      6. TOATE ACESTEA NU S-AR FI INTAMPLAT DACA AMFB AR FI O INSTITUTIE CORECTA SI LEGALA IAR FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL SI-AR EXERCITA CORECT ATRIBUTIILE.

       7.Au fost facute toate demersurile posibile catre AMFB si FRF, toate fiind sustinute cu inscrisuri si probe dincolo de orice dubiu. In loc de rezolvari si solutii legale rapide aceste doua institutii s-au limitat la ridicari din umeri si musamalizarea specific romaneasca. Ultima solutie la care am apelat au fost instantele de judecata si organele statului. NU VROIAM SA SE AJUNGA PANA ACOLO DAR ALTFEL NU SE MAI PUTEA. Cu totii vedeti in ce stare a ajuns fotbalul si sportul romanesc !….Si pentru intrarea pe un fagas normal si respectarea legilor, statutelor si regulamentelor in fotbalul romanesc merita sa luptam. SI O VOM FACE PANA LA CAPAT.

       8.PROGRESUL BUCURESTI, dupa cum multi dintre dumneavoastra stiu, nu a fost comod nici pentru regimul comunist mai ales pentru starea de spirit pe care o putea Acum,se pare, ca nu este comoda nici pentru actuala nomenclatura a fotbalului romanesc. Ca multi ar dori sa nu mai existam, o stim, dar asta ne da puterea si credinta ca vom reusi sa schimbam lucrurile in bine.  Suna frumos,nu-i asa,  HAI PROGRESUL !!!!…..stim cu totii ce inseamna progres, noi suntem privilegiati ca avem acest nume. Suntem mandri de el si toti impreuna am demonstrat in ultimii ani ca suntem greu de ucis.

       9.In ceea ce priveste echipa de seniori, cea antrenata de acelasi DAN PAUN, la al optulea sezon pe banca tehnica, cand vorbiti cu el intrebati-l doar atat: DANE, anul trecut cand cu 3 saptamani inainte de inceperea campionatului aveai doar 6 jucatori la antrenamente si clubul ramas fara nimic aproape CE TE-A FACUT SA MERGI MAI DEPARTE ..??….va va place raspunsul, cu siguranta……SI IN ACEL SEZON A CASTIGAT CAMPIONATUL ….oamenii curajosi si pentru care cuvantul „CARACTER” nu e doar un simplu cuvant, castiga intotdeuna respectul tuturor.

      10.  IN CEEA CE PRIVESTE ACTIVITATEA SPORTIVA A   AS  FC  PROGRESUL BUCURESTI SUNT ASIGURATE CONDITIILE LEGALE  DE  SUSTINERE SI FINANTARE A INTREGII ACTIVITATI.

      11.DUPA SCHIMBAREA DE REGIM DIN 1989 SI TRANSFORMAREA INTR-UN STAT DEMOCRATIC, AS FC PROGRESUL BUCURESTI A INTRAT IN AL OPTULEA AN DE EXISTENTA CU ACTIVITATE NEINTRERUPTA PE RAMURA FOTBAL. Prin comparatie defunctul FC Progresul Bucuresti S.A.a avut o perioada de aproape 3 ani, CS Progresul 2005 Bucuresti este in al 2-lea an iar AFC Progresul 1944 Spartac tot in al 2-lea an. Ministerul Justitiei nu le-ar fi permis inregistrarea ultimelor 2 daca nu ar fi avut caractere distincte( cifre sau alte cuvinte) tocmai pentru a nu se produce confuzii. Vom mai detalia acest subiect in perioada urmatoare.

      12.Fiecare suporter al Progresului Bucuresti trebuie sa aiba aceste informatii si le promitem tuturor ca le vor avea cu toate amanuntele in perioada imediat urmatoare. Decizia va fi a fiecaruia in parte cum este normal si firesc. Celor care s-au hotarat sa ne paraseasca le multumim pentru tot ce au facut pentru noi si le dorim succes.

      13.Parafrazand un presedinte american celebru : INTOTDEAUNA MA GANDESC CE POT FACE EU PENTRU „PROGRESUL” NU CE POATE SA FACA „PROGRESUL” PENTRU MINE.

TOTI TREBUIE SA CREDEM IN MESAJUL ATAT DE FRUMOS AL SUPORTERILOR PROGRESISTI :

PROGRESUL   A    LEGAT    PRIETENII   SI   A     FORMAT    CARACTERE     SI       IL          VOM          SUSTINE     CAT      NE        STA-N          PUTERE

 

 

AS  FC  PROGRESUL  BUCURESTI

TUDOR  IACOV

Articolul precedentVictorie detasata pe Rocar!
Articolul următorMetaloglobus se tine tare!