Acasă Stiri RĂZVAN BURLEANU ARUNCĂ PRAF ÎN OCHII OPINIEI PUBLICE! NICIO MĂSURĂ CONCRETĂ ÎMPOTRIVA...

RĂZVAN BURLEANU ARUNCĂ PRAF ÎN OCHII OPINIEI PUBLICE! NICIO MĂSURĂ CONCRETĂ ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI ÎN ULTIMII 5 ANI!

6156
0

Progresul București, în principiu, salută adoptarea oricăror măsuri anticorupție de către conducerea FRF. Însă suntem obligați, în același timp, să atragem atenția opiniei publice asupra faptului că acestea sunt doar manifestări demagogice, în absența unor măsuri concrete îndreptate împotriva celor care încalcă, în mod sistematic, legile naționale și comunitare, statutele și regulamentele FIFA, UEFA și FRF, începând chiar de la nivelul conducerii FRF.

Documentele adoptate în ședința din data de 28 ianuarie 2019 sunt doar niște schițe ale documentelor care ar trebui să stea la baza luptei împotriva corupției, fenomen generalizat și cronicizat în fotbalul românesc.

Progresul București a semnalat permanent, atât public, cât și prin sesizări adresate conducerii FRF, numeroase acte de corupție, incompatibilități, încălcări ale legii de funcționare, statutelor și regulamentelor. Cum a reacționat conducerea FRF? Printr-o liniște mormântală și zero măsuri.

Din acest motiv, suntem îndreptăți să fim extrem de circumspecți cu privire la exercițiul de imagine și propagandă pus în scenă la ultima conferință de presă a lui Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu / Comitet Executiv
Se pare că Răzvan Burleanu a uitat cum și-a dat singur o primă consistentă, de aproape 100.000 de euro, din fondurile pe care doar le administrează

Nu dorim să intrăm acum prea mult în detalii, însă dacă într-adevăr dorește să respecte legea, statutele și regulamentele, măcar de acum înainte, îi reamintim domnului Burleanu câteva nume: Auraș Brașoveanu, Claudiu Baboia, Marian Lumânare, Gabriel Rădulescu, Andrei Erimia, Ștefan Szilagyi, Cătălin Cighir, Țucă, Ciucur, Diaconu. De asemenea, îi reamintim și numele anumitor structuri care activează în fotbalul românesc: CLUBUL SPORTIV PANDURII LIGNITUL TÂRGU JIU, ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV FORTUNA BECICHERECU MIC, FOTBAL CLUB CHINDIA TÂRGOVIȘTE, ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB DUNĂREA 2005 CĂLĂRAȘI, ASOCIAȚIA SPORTIVĂ FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CLUJ, ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV ÎNAINTE MODELU, ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV FOTBAL CLUB AVRIG, ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV ACS POLI TIMIȘOARA, ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL DUNĂREA GIURGIU, ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV MUNICIPAL OLTENIȚA, ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV STICLA ARIEȘUL TURDA, ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV FC DELTA  DOBROGEA, CLUBUL SPORTIV ASOCIAȚIA AXIOPOLIS SPORT CERNAVODĂ, ASOCIAȚIA FUTBALL KLUB CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC, ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB UNIREA TĂȘNAD, ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV VIITORUL DOMNEȘTI, ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB PROGRESUL 1944 SPARTAC, ASOCIAȚIA SPORT CLUB MUNICIPAL DUNĂREA GALAȚI, la care se adaugă toate cluburile de drept public care votează în cadrul Adunării Generale a FRF și care constituie masa de manevră a actualei conduceri prin acordarea de pomeni electorale, în diverse forme, din bugetul FRF.

Nu în ultimul rând, îi reamintim domnului Burleanu de Articolul 19 din Statutul FRF și de Articolul 68 din Regulamentul Disciplinar FIFA. Articole încălcate de Federația Română de Fotbal, în mod sistematic și fără excepție.

Doar din cele prezentate mai sus și rezultă, indubitabil, că FRF are mult de lucru în domeniul aplicării și respectării legilor, statutelor și regulamentelor, cel puțin până la startul turneului final al Campionatului European din 2020.

Problemele fotbalului românesc sunt de natură sistemică, în timp ce așa-zisa luptă anticorupție clamată de FRF se referă doar la niște cazuri sporadice, semnalate întâmplător de presă, de procurori sau de forurile internaționale. Absolut nimic din inițiativa FRF, care nu doar că are o atitudine pasivă, dar de multe ori participă la mușamalizarea actelor de corupție, inclusiv prin intermediul comisiilor jurisdicționale.

În aceste condiții, Progresul București consideră că responsabilitatea pentru situația actuală revine în exclusivitate actualei conduceri a FRF, deoarece timp de 5 ani nu a întreprins nicio măsură concretă de combatere a corupției în fotbalul românesc.

Președinte AS FC PROGRESUL BUCUREȘTI

TUDOR IACOV